Koufonissi till Ios och vidare till Sikinos

Efter två dagar med lite motorfix i Koufonissi, lämnar vi marinan vid 9-tiden. Det är ännu ingen vind så det blir spännande att se om motorns vattenpump håller tätt. Vi går ur hamn med lågt varvtal på motorn, men allt ser bra ut, så vi ökar successivt varvtalet till 1800 varv/min. Kl. 11 kommer vinden och vi hissar revat storsegel och liten genua, men gör ändå 6 knop. Vi får en fin segling till ön Ios, där vi först lägger till vid stadskajen med moorring linor, men snart blir bortkörda av en kommunanställd, så berättar att en av öns många sightseeingbåtar skall ligga på vår plats. Vi går ut i hamnbassängen och backar in mot fiskebåtarnas kaj och lägger ankare. Under e.m. kommer fler segelbåtar och gör likadant. Vi får betala € 12 för en natt.

Hamnen på Ios

Kyrkan på Ios.

Tisdag morgon den 27 augusti provianterar vi när färjan kommit med livsmedel från Aten och lättar sedan ankar. Det är ganska trångt när vi skall gå ur hamnplatsen, men en trevlig och hjälpsam skotte på en 52 fotare hjälper oss att komma ut, utan att vi korsar några ankarkättingar. Vi hissa revad stor inne i hamnbassängen och lämnar Ios. Vårt mål är att segla till ön Folegandros på öns sydsida till en liten ankarvik som skydd för nordanvinden.Det blåser 10-11 m/s när vi lämnar hamnen, men efter 2 timmar har vinden ökat till 17-18 m/s och vi behöver nu bottenreva storseglet. Vi går in i en liten hamnvik på Sikinos
sydsida och beslutar att här kasta ankar och invänta lungnare vindar. Vi får sällskap av fler seglare som söker skydd för nordankulingen.                                                                                                                                                                                                           



                                                                         
                                                                              Den lilla hamnen på Sikinos där vi kastat ankar.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Evanna III åter på väg till Medelhavet

Split, första etappen avklarad

Mot Serande och utklarering från Albanien